Johan VijnNa jaren veranderen, onderzoeken leren.. kwam ik zo'n 10 jaar geleden in aanraking met systemisch werk. Meteen werd de kracht hiervan mij duidelijk.
Daardoor de verdieping gezocht in systemisch werk.
De grootste kracht van systemisch werk, opstellingen, zit in de mogelijkheid om lastige verborgen patronen in ons, boven water te krijgen. Alleen al door het inzicht dat dit oplevert, begint de transformatie van trubbels waar we anders maar tegenaan blijven lopen.


Pasted Graphic


Nog wat Achtergrond:


In 2008 kwam ik, eigenlijk per toeval, in aanraking met systemisch werk: ik deed een opstelling die me tot op de dag van vandaag veel heeft geholpen.
Hierdoor ben ik me gaan verdiepen in het systemische werk. Bij Hylke Bonnema volgde ik onder andere een intensieve training in
  • familieopstellingen,
  • relatie-opstellingen,
  • organisatie-opstellingen
  • andere thema-opstellingen.

Het blijft me enorm fascineren hoe je met een groep representanten, die je niet kent, snel de diepte in kunt en licht kunt laten schijnen op verborgen obstakels.
Verder heb ik een nogal diverse achtergrond, voor mij niet heel belangrijk.. maar hier een tipje van mijn sluier:
Zo’n 12 jaar was ik enthousiast in het onderwijs: leraar-elektrotechniek in het beroepsonderwijs. Echter was het op eem gegeven moment tijd geworden om iets anders te gaan doen. Al hield en houd ik nog steeds van het onderwijs, ik voelde dat ik andere dingen te doen had in mijn leven. In 2003 ben ik met biodanza in aanraking gekomen. Een erg krachtige methode, om via beweging op muziek jezelf te ontwikkelen. nog steeds verzorg ik wekelijkse lessen Biodanza. Meer hierover vind je op mijn biodanza-website.
Na de 12 jaar onderwijs heb ik nog gewerkt in een natuurvoedingswinkel, in een TBS-kliniek en nog zo'n 11 jaar op een instelling voor verstandelijk beperkten. Dit laatste doe ik nog steeds op inval-basis, elke keer weer erg leuk om te doen!

Johan Vijn